La política catalana

24.10.06

Reunions secretes

Entrats ja en la seva recta final, la campnya electoral està donant símptomes de convertir-se en el programa de les tardes de Tele5. Secrets ocults i reunions secretes. El primer va ser Montilla, quan en el debat a 5 del divendres va acusar a Mas d'haver-se reunit dos cops abans de les eleccions del 2003 amb dirigents del PP per tal de pactar un futur govern. Amb cara de "periodista" que destapa una exclusiva, Montilla va etzibar el cop baix a Mas, que tot s'ha de dir, va quedar una mica descolocat. La resposta l'hem tingut avui, al apareixer a la premsa una reunió que Montilla va tenir amb el propi Mas just després d'haver-se aprovat l'Estatut. Montilla li ha tret importància i ha dit que també es va reunir amb Carod. Si l'electorat està cansat i desmobilitzat potser sí que els polítics s'hauran d'adaptar a les noves tendències televisives...

Arrogància

És la paraula que està desgastant més al virtual guanyador de les eleccions. La paraula va aparèixer per primer cop de la boca de Piqué en el debat del divendres. Tots els altres candidats s'han apuntat al carro. Mas respòn dïent que no és arrogància sinó lideratge. I és qie tot i saber-se guanyadors, a CiU també saben que la clau del poder està en el nombre de diputats que li treguin al PSC.

Escenaris

Perque d'escenaris post-electorals n'hi ha ben pocs. I més, després que Mas anés al notari. Previsiblement, i si les enquestes no van molt errades, la suma dels 68 diputats es podrà donar de tres formes: CiU+ERC, PSC+ERC+ICV, CiU+PSC. Pels convergents, l'única manera d'evitar un nou tripartit és que la diferència entre CiU i el PSC sigui tant gran que la reedició del trio sigui políticament injustificada.

Si CiU guanya per més de 8 diputats i el PSC i ERC no es veuen amb cor de fer un nou tripartit, també podria passar que CiU pugués governar amb majoria simple amb acords puntuals amb ERC i el PP.

2 Comments:

Anonymous sacaix said...

Els candidats només fan que tirar-se els plats pel cap cada vegada que parlen. És que la campanya electoral s'està fent massa llarga; i tot és culpa de la precampanya, hauria d'estar prohibida.

Creia en un escenari polític més que evident: CiU governant en minoria. Però cada vegada ho dubto més. Si CiU no aconsegueix una majoria aplastant, preferirà que pactin les esquerres. Així es tornaran a fotre una patacada i podrà seguir en el paper d'oposició dura.
I vist tot el merder que ha muntat ERC durant aquesta legislatura, no crec que CiU s'atreveixi a formar govern amb ells.
Potser voto en blanc, que l'abstenció és inútil.
http://www.ignominids.com/article.php?id=11
I, és que de moment, cap partit em fa el pes.

10:27 p. m.

 
Anonymous Anònim said...

Els candidats no magraden. jo prefereixo els jugadors de futbol.

12:32 p. m.

 

Publica un comentari a l'entrada

<< Home

 
Licencia de Creative Commons
Esta obra está bajo una licencia de Creative Commons.
Google