La política catalana

5.7.06

El PP i el franquisme

És difícil guardar les formes quan un sent certes coses. I és que en el cas del PP resulta complicat no escandalitzar-se després de sentir les declaracions dels seus líders relativitzant el franquisme. Aquest cop ha estat el "moderat" de Josep Piqué. Ai, què lluny queda aquell "viaje al centro".

Ara, el que es porta en la dreta espanyola és el radicalisme, la caverna. Sembla que han donat per perdut l'espai electoral del centre polític i que, per tant, el que busquen és forçar la màquina de tal manera que desplaçi als votants cap a la dreta. O potser no es tracta de cap estratègia. Potser, simplement són així de fatxes i realment creuen que la Guerra Civil era inevitable. O que les morts d'ETA van ser en va. O que el PSOE i ETA havien pactat l'11-M. La llista de despropòsits és llarga.

Però en el cas de Catalunya el despropòsit del PP és encara més gran. El paper que juga Josep Piqué no pot ser més incòmode. Ni pot resultar més fals. Com pretenen que la ciutadania identifiqui al PPC com un partit moderat i de centre quan ni tant sols es veuen amb cor de condemnar el franquisme! Potser té la seva lògica si tenim en compte que els millors resultats que ha obtingut mai el PPC a Catalunya van ser de la mà d'un tal Aleix Vidal-Quadras.

Etiquetes de comentaris:

1 Comments:

Blogger Jacmetolosa said...

Adishatz d'Occitània,
Quand a Bordèu l'Alain Juppé a fondat l'idèa de crear un partit pel sosten al president Chirac ( lo primièr panaire elegit ), Alain Juppé a explicat que lo modèla de l'UMP èra lo PP... Me sembla ça que la, que la comparason es importanta de saber en Catalonha. Tot aiçò es estat dit abans l'exili per jutjament d'Alain Juppé per aver financiat emplècs del RPR per la comuna de París ; l'exili se debanèt al Québec.

4:12 p. m.

 

Publica un comentari a l'entrada

<< Home

 
Licencia de Creative Commons
Esta obra está bajo una licencia de Creative Commons.
Google