La política catalana

27.6.06

Montilla

És el nom més repetit en les tertúlies i anàlisis polítiques del moment. L'executiva del PSC està amb ell i així ho va ratificar ahir.
La pregunta que tothom es fa (tan els seus partidaris com els seus futurs rivals) és si Montilla serà millor o pitjor candidat que Maragall. De moment, les enquestes el situen per sota de Maragall i de Mas, però ja se sap que amb una campanya electoral pel mig això és paper mullat.
Abans que la maquinària comercial comenci a funcionar a velocitat de creuer, el que sí es pot fer és constatar els pros i els contres que Montilla té a dia d'avui.

Pros: Per fi podrem comprovar si realment existeix el vot ocult del PSOE que tantes vegades s'ha esgrimit alhora de justificar la diferència dels vots que obté el PSC entre les eleccions generals i les autonòmiques. Si Pepe Montilla realment mobilitza aquest vot té molt de guanyat. I per tal de mobilitzar-lo, i aquest és el segon avantatge, comptarà amb l'ajuda del "totpoderós" Zapatero. Un tàndem que amb Maragall hagués estat molt més complicat. Més avantatges, Montilla diuen que és un candidat que, a diferència de Maragall, està poc desgastat i es pot construir des de zero.

Contres: Té un perfil poc polític, poc carismàtic i molt allunyat dels anteriors Presidents de Catalunya. En tota campanya per escollir un President hi ha un fort component personal. En aquest aspecte, el seu rival Artur Mas el guanya de molt. És simptomàtic que l'editorial d'avui del diari El País proclamés que ara és l'hora "dels gestors". Un segon problema amb que es pot trobar Montilla és, anàlogament, el de ser identificat per part dels votants més catalanistes del PSC com una persona massa propera al PSOE.

I finalment està el tema controvertit del seu origen, que no se sap si jugarà a favor o en contra del candidat. És possible que hi hagi la temtació de fer-lo servir electoralment, tan per part dels seus partidaris com per part dels seus rivals.

Seria un error, però no precisament estratègic.

Etiquetes de comentaris:

1 Comments:

Anonymous Anònim said...

Jo vull que guanyi el Montilla perquè em cau molt bé i és superdebon paio. Mi vaig amb ell.

jordicapi18

8:55 p. m.

 

Publica un comentari a l'entrada

<< Home

 
Licencia de Creative Commons
Esta obra está bajo una licencia de Creative Commons.
Google